De door corona uitgestelde expositie 'Van Parijs tot Pyeongchang' is straks wel te zien in het Kaatsmuseum in Franeker

In Ruimte op rechts elke week een vooruitblik op een belangrijke gebeurtenis. Vandaag deel 5: een tentoonstelling in het Keatsmuseum in Franeker.

Het Keatsmuseum opent op 5 juni de deuren voor de expositie 'Van Parijs tot Pyeongchang' met vanaf links voorzitter Bram Bonnema, Carina Twerda (Keatsmuseum), auteur Pieter Breuker en werkgroep-lid Johannes Siegersma.

Het Keatsmuseum opent op 5 juni de deuren voor de expositie 'Van Parijs tot Pyeongchang' met vanaf links voorzitter Bram Bonnema, Carina Twerda (Keatsmuseum), auteur Pieter Breuker en werkgroep-lid Johannes Siegersma. Foto: Keatsmuseum

Ruim een jaar geleden zou de aftrap voor de tentoonstelling ‘Van Parijs tot Pyeongchang’ in het Keatsmuseum aan de Voorstraat in Franeker plaatshebben. Een expositie over kaatsen, kaatsers en 29 Friese olympische medaillewinnaars in de periode van 1900 tot 2018. Maar toen kwam de pandemie. En de lockdown. En de Olympische Spelen van Tokio in 2020 werden – zoals heel veel evenementen – een jaar uitgesteld. Evenals het project ‘Friese Olympiërs’.

Nieuws

Meest gelezen

menu