Het kaatsoeuvre van Tjisse Steenstra is compleet met de koningstitel op PC 

Als je alles op een rijtje zette op de 169ste PC woensdag in Franeker, dan bekroop je het gevoel: het is nu of nooit voor Tjisse Steenstra. En dat ‘nooit’ was in de finale akelig dichtbij voor Steenstra, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar tegen Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra. Op 5-5 en 6-4 bracht maat Hiemstra uit het achterperk met een prachtige bovenslag Steenstra op de eerste rij voor de koepeltent.

Tjisse Steenstra en Renze Hiemstra vallen elkaar in de armen na de - samen met Hans Wassenaar - gewonnen finale.

Tjisse Steenstra en Renze Hiemstra vallen elkaar in de armen na de - samen met Hans Wassenaar - gewonnen finale. Foto: Dijks Media

Hiemstra is op dat gebied zelf ervaringsdeskundige. In 2013 won de toen 28-jarige Hiemstra voor het eerst een prijs op de PC en dat was meteen de koningstitel. De nu 29-jarige Steenstra op zijn beurt had al vier finales achter de rug, maar die verloor hij allemaal. Voor sommigen is Steenstra ‘dus’ geen PC-kaatser. Terwijl het verleden welbeschouwd het tegendeel bewijst. Want als je op je tiende PC vijf finales en drie derde prijzen achter je naam hebt staan, dan heb je dus maar twee keer niks gewonnen.

Nieuws

menu