Dit artikel is vandaag gratis

Kallon begint in de basis bij SC Cambuur tegen FC Groningen, Jacobs start op de bank

Cambuurtrainer Henk de Jong. Foto: ANP

Henk de Jong heeft zijn basisopstelling voor het thuisduel van morgen met FC Groningen gereed. De van corona herstelde Issa Kallon, Tom Boere, David Sambissa, Marco Tol en Jamie Jacobs zijn allemaal beschikbaar, maar alleen Kallon zal van dit vijftal in de basis starten.

Het zou een feest moeten worden, de terugkeer in de eredivisie. Niet alleen de wedstrijd, maar ook de hele aanloop naar de terugkeer in de eredivisie na vijf jaar van afwezigheid. Maar in plaats van te genieten van het moment, zijn er zorgen. Niet alleen omdat corona de voorbije weken flink huishield in de selectie, maar ook om de nog smalle groep die er staat. ,,Maar we beginnen met een goede groep tegen FC Groningen”, verzekerde trainer Henk de Jong.

Achteruit

Want in feite is er niet zoveel veranderd in zijn elftal. Sterker nog; op de spitspositie na bestaat de hele basisploeg van zondag uit spelers die vorig seizoen ook in de basis stonden. Alleen op de plek van Robert Mühren staat nu Sam Hendriks. Dus zou je kwaadwils kunnen zeggen dat Cambuur er qua kracht eerder op achteruit is gegaan ten opzichte van het vorige seizoen. ,,Ik had niet verwacht om het seizoen te beginnen met exact dezelfde spelers van vorig seizoen”, erkende De Jong. ,,Maar ik ben dol op deze jongens en heb het volste vertrouwen in ze.”

De komende weken zal en moet de selectie aangevuld worden. Cambuur is op dit moment niet breed genoeg om een heel seizoen zonder kleerscheuren mee door te komen. Mogelijk keert Jarchinio Antonia wel terug, maar momenteel liggen club en speler qua financiën nog te ver uit elkaar.

,,We gaan zien wat de komende weken ons gaat brengen”, besloot De Jong het gesprek. ,,Wij kijken uit naar het duel met FC Groningen. Er is minder druk dan vorig jaar. Als wij ons handhaven na 34 wedstrijden, is het seizoen geslaagd.”


Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Hoedemakers, Breij, Maulun; Doodeman, Hendriks, Kallon.

Nieuws

menu