Dit artikel is vandaag gratis

Keeper Andries Noppert is nog geblesseerd maar zit wel bij de voorselectie van het Nederlands elftal

Een teleurgestelde Andries Noppert na het verlies tegen Argentinië in de kwartfinale van de WK in Qatar. Foto: ANP

Keeper Andries Noppert van sc Heerenveen zit in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (24 maart) en Gibraltar (27 maart). De doelman, op dit moment geblesseerd, is een van de vijf door Ronald Koeman geselecteerde keepers.

Noppert was de verrassende eerste keus van bondscoach Louis van Gaal op het WK afgelopen november. Hij gaat onder de nieuwe coach Ronald Koeman de strijd aan met nieuwkomer Bart Verbruggen van Anderlecht, Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg) en Kjell Scherpen (Vitesse). Feyenoord-keeper Justin Bijlow is voorlopig nog geblesseerd. Remko Pasveer, die deel uitmaakte van de selectie op het WK in Qatar maar nu reserve is bij Ajax, ontbreekt.

In totaal werden er 37 spelers geselecteerd. Naast Bijlow en Pasveer en de als international gestopte spits Luuk de Jong zijn alle WK-gangers van Qatar er nu ook bij.

Vraagtekens

,,De voorlopige lijst telt 37 namen; dat is meer dan gebruikelijk. Ik heb bewust gekozen voor een grotere groep, omdat we op dit moment te maken hebben met een aantal vraagtekens wat betreft wedstrijdritme en fitheid”, zegt Koeman, die maandag 20 maart een toelichting geeft op zijn definitieve selectie.

Naast Frankrijk en Gibraltar zijn Griekenland en Ierland de tegenstanders in het kwalificatietoernooi voor het EK van 2024 in Duitsland. Komende zomer strijdt Oranje in eigen land met Spanje, Italië en Kroatië om winst van de Nations League.

Nieuws

menu