Oud-Cambuurtrainer Simon Kistemaker (81) was ook een graag geziene gast in Fryslân

Simon Kistemaker is dinsdag op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Heemskerk overleden. De oud-trainer van onder andere SC Cambuur stierf aan de gevolgen van kanker. Sinds het verschijnen van zijn biografie in 2016 bleef hem weinig bespaard.

Simon Kistemaker als trainer van de Graafschap, buigt het hoofd: de Doetinchemse voetbalploeg is gedegradeerd.

Simon Kistemaker als trainer van de Graafschap, buigt het hoofd: de Doetinchemse voetbalploeg is gedegradeerd. Foto: ANP

Kistemaker was flamboyant, had een eigenzinnige aanpak en stond aan de wieg van het zogenaamde ‘D’ran-voetbal’ bij De Graafschap. Hij begon zijn trainerscarrière in Australië bij Brisbane Lions. Daarnaast was hij werkzaam bij FC Volendam, DS’79 en Telstar. Maar ook in Fryslân was hij een graag geziene gast, hoewel zijn verblijf in Leeuwarden kort was. ‘Kistemaker staat te boek als een van de meest kleurrijke trainers van het Nederlandse gilde. In het seizoen 1985-1986 was ‘De Kist’ hoofdtrainer van Cambuur en hoewel het sportief een weinig succesvol jaar was, maakte hij wel indruk met zijn markante persoonlijkheid’, aldus de club op de website.

Nieuws

menu