Komst van spits Sydney van Hooijdonk naar sc Heerenveen lijkt een kwestie van tijd

Nog even en sc Heerenveen verwelkomt Sydney van Hooijdonk officieel. De 21-jarige aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Bologna. Hij stond sinds de zomer van vorig jaar onder contract bij de Italiaanse Serie A-club.

Sydney van Hooijdonk heeft gescoord in de finale van play-offs tegen NEC. Rechts zijn toenmalige ploeggenoot bij NAC Breda, Robin Schouten.

Sydney van Hooijdonk heeft gescoord in de finale van play-offs tegen NEC. Rechts zijn toenmalige ploeggenoot bij NAC Breda, Robin Schouten. Foto: ANP

Op een enkele formaliteit na is de deal met de oud-speler van NAC Breda rond. Trainer Johnny Jansen is blij met de komst van Van Hooijdonk, die vanwege zijn transfervrije status in de zomer ook al op het verlanglijstje stond. ,,We wilden er graag een aanvaller bij en volgens mij gaat het nog om wat formaliteiten”, aldus de oefenmeester. De jonge spits zal de concurrentie aan moeten aangaan met Henk Veerman. ,,Het is een speler die veel energie levert voor een elftal. Hij is altijd aanspeelbaar vanuit de kaats, goed in de zestien en goed in standaardsituaties.”

Vrijetrappenspecialist

Nieuws

menu