Korfbalseizoen eindigt in deceptie voor LDODK; Esmee van Veen valt uit met zware blessure

Het seizoen is voor LDODK geëindigd in een forse deceptie. Ook de return in de play-offs tegen PKC ging uiteindelijk kansloos verloren, al was het verschil minder groot, dan een week eerder: 19-22. Het nare uitvallen van Esmee van Veen zorgde voor een extra domper.

Julian Frieswijk baalt na de tweede nederlaag tegen PKC en de 'gepaard gaanden uitschakeling van LDODK op de drempel van Ahoy'.

Julian Frieswijk baalt na de tweede nederlaag tegen PKC en de 'gepaard gaanden uitschakeling van LDODK op de drempel van Ahoy'. Foto: Dijks Media / Henk jan Dijks

Het was alsof LDODK onder hoogspanning stond tegen PKC, dat de eerste wedstrijd met 35-21 had gewonnen. Julian Frieswijk liep Sanne van der Werff onnodig over de boarding. Harjan Visscher ving enkele simpele ballen niet. Toptalent Ran Faber raakte bij zijn eerste drie opgelegde kansen geen korf. ,,Ik voelde geen extra spanning. Nee, gewoon gezonde wedstrijdspanning”, zei de jonge schutter van LDODK. ,,Maar ik had het gevoel gewoon even niet. Wat je daaraan kunt doen? Blijven zoeken naar de goede kansen en blijven geloven.”