LDODK voldoet aan opdracht en blijft met winst in race voor kampioenspoule

In het thuisduel met AKC Blauw-Wit had LDODK slecht één opdracht: winnen. Met 26-23 voldeed de ploeg van Gerald Aukes aan die opdracht en blijft in de race voor de kampioenspoule.

Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar in Gorredijk, waar LDODK Blauw-Wit verslaat en André Zwart, Julian Frieswijk, Femke Faber en Marloes Frieswijk (vanaf links) zijn blij met de winst.

Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar in Gorredijk, waar LDODK Blauw-Wit verslaat en André Zwart, Julian Frieswijk, Femke Faber en Marloes Frieswijk (vanaf links) zijn blij met de winst. Foto: Dijks Media/Henk Jan Dijks

Maar een garantie voor deelname aan de kampioenspoule is het nog lang niet, na de misstap van een week eerder in het uitduel in Driebergen met het nog puntloze Dalto. ,,Helemaal met zo’n competitieopzet zijn dat dure punten, die we hebben laten liggen. Daarmee hebben we onszelf tekort gedaan”, vond Marloes Frieswijk, topscorer van LDODK met zeven treffers. ,,Er stond druk op, maar dat gold ook voor Blauw-Wit. We hebben vandaag onze plicht gedaan, al zijn we nog steeds afhankelijk.”