Dit artikel is vandaag gratis

LDODK blijft zo wispelturig als een veertje in de wind en verliest met 21-20 van Groen Geel

LDODK verloor zaterdag in Wormer met 21-20 van Groen Geel. Foto: Henk Jan Dijks

LDODK heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij laagvlieger Groen Geel. In Wormer verloor de ploeg uit Gorredijk met 21-20.

De ploeg van Gerald Aukes kwam nog wel met 1-7 voor, mede door drie goals van Harjan Visscher, maar op 11-11 was het duel nog voor de pauze weer in balans. Mede door een groene kaart voor Julian Frieswijk verloor LDODK langzaamaan de grip op Groen Geel, dat na de 15-15 elke keer de voorsprong nam en uiteindelijk niet onverdiend won.

,,We zullen de komende week met zijn allen weer om de tekentafel moeten zitten. We hebben het plan niet uitgevoerd, speelden niet lekker in onze aanval en kwamen niet genoeg in onze kansen”, was de kritische analyse van Ran Faber. Trainer Aukes baalde vooral van de vele verdedigende fouten van zijn team, dat komende week ook nog eens bezoek krijgt van koploper PKC.

Een stunt van LDODK is nodig om de play-offplekken niet uit het zicht te verliezen, want door deze nederlaag is LDODK in de grote middenmoot van de Korfbal League beland.

Nieuws

menu