LDODK haakt met eerste zege tegen DVO aan in de kampioensgroep

De korfballers van LDODK hebben zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen DVO (23-21) de eerste zege gepakt in de kampioensgroep en haakten daarmee weer aan in de strijd om een finaleplaats in Ahoy’.

Esmee van Veen is, met ploeggenoot Ran Faber als backup, namens LDODK in het duel met DVVO op weg naar de korf. Roos Scherrenberg en Gertjan Meerkerk (r) hebben het nakijken.

Esmee van Veen is, met ploeggenoot Ran Faber als backup, namens LDODK in het duel met DVVO op weg naar de korf. Roos Scherrenberg en Gertjan Meerkerk (r) hebben het nakijken. Foto: Dijks Media/Sietse de Boer

Dat laatste is minstens zo ver weg als Parijs voor wielrenners die net aan de Tour de France zijn begonnen. De opdracht voor LDODK was helder: om de laatste strohalm te grijpen. Er moest in de tweede speelronde gewonnen worden door de ploeg van Gerald Aukes om nog iets van het seizoen te kunnen maken. ,,We kinne lekker frijút kuorbalje en ha hjoed sjen litten dat we hartstikke goed binne. Dat ha we dit seizoen dochs wat neilitten en dêr wie dizze wedstriid in moai foarbyld fan. In aardige fermaaklike wedstriid, wêryn‘t wy der echt foar gien binne”, zei Femke Faber.

Nieuws

menu