LDODK-suprise Harjan Visscher legt de lat bij de start van de Korfbal League hoog: 'Een topsporter mag zichzelf best wat druk opleggen'

Van de stedelijke grootmacht Fortuna naar de provinciale underdog LDODK. Harjan Visscher, één van de beste korfballers van Nederland, gaf zijn korfballoopbaan deze zomer een opvallende wending. Wat hij in Gorredijk zoekt? ,,Het allerhoogste.”

Met Harjan Visscher (links), hier in een oefenduel tegen Mid-Fryslân duellerend met Gerben Boonstra, heeft LDODK dit seizoen weer een international binnen de gelederen.

Met Harjan Visscher (links), hier in een oefenduel tegen Mid-Fryslân duellerend met Gerben Boonstra, heeft LDODK dit seizoen weer een international binnen de gelederen. Foto: Rens Hooyenga

De verhuisdozen staan nog goeddeels ingepakt, maar het nieuwbouwhuis aan de rand van Nijeveen voelt voor Harjan Visscher en zijn vriendin Marieke Klaver al een beetje vertrouwd. Een paar maanden heeft het stel noodgedwongen ingewoond bij de ouders van Marieke - het appartement in Delft was al opgezegd - maar nu hebben ze het rijk weer alleen. Heerlijk. Maar ook even wennen. ,,Ik houd van mensen om mee heen.”