Ondanks nederlaag tankt LDODK zelfvertrouwen voor cruciaal competitieslot. Over drie wedstrijden weten ze of mee mogen doen aan de playoffs om het landskampioenschap

LDODK gaat met een redelijk gevoel naar de drie laatste cruciale wedstrijden in de kampioenspoule in de Korfbal League. Want de 25-31 nederlaag tegen het normaliter ongenaakbare PKC zaterdagavond bood in elk geval perspectief.

Ondanks een nederlaag tegen PKC is er nog hoop op de playoffs, weet ook André Zwart. De komende drie duels met DOS'46 (twee keer) en DVO zijn wat dat betreft cruciaal om nog kans te maken op de vierde plaats.

Ondanks een nederlaag tegen PKC is er nog hoop op de playoffs, weet ook André Zwart. De komende drie duels met DOS'46 (twee keer) en DVO zijn wat dat betreft cruciaal om nog kans te maken op de vierde plaats. Foto: Henk Jan Dijks

,,We hadden vandaag hele mooie bonuspunten kunnen pakken”, concludeerde André Zwart, die in de basis begon, omdat Julian Frieswijk na een coronabesmetting de hele week niet kon trainen. Halverwege was er nog zeker uitzicht op een bonuspunt (14-15), maar na de pauze van het soms fysiek harde duel had LDODK een fase waarin het bijna tien minuten geen doelpunt maakte en PKC het duel besliste: 21-30.

Nieuws

menu