LDODK torent hoog uit boven DOS’46 en wint noordelijke korfbalderby met groot gemak, mede dankzij Harjan Visscher uit Nijeveen

LDODK had zaterdagavond in Nijeveen geen kind aan DOS’46. Mede dankzij de in Nijeveen woonachtige Harjan Visscher wonnen de Gorredijkers de derby - geenszins geflatteerd - met 17-24.

Voor volle tribunes in sporthal De Eendracht 'vliegt' LDODK-speler Julian Frieswijk (in het groen) naar de bal. Rechts Tessa Lap.

Voor volle tribunes in sporthal De Eendracht 'vliegt' LDODK-speler Julian Frieswijk (in het groen) naar de bal. Rechts Tessa Lap. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Met een fraai schot in de sprong kreeg Visscher de handen van iedereen in Nijeveen op elkaar. De score waarmee het vlak voor tijd 13-22 werd, was veelzeggend voor de wedstrijd in sporthal De Eendracht. LDODK had slechts een kwartier moeite met de thuisclub, want na een 4-1 achterstand liep de formatie van Gerald Aukes weg naar 5-13 bij rust. Visscher liet zich met drie goals uit zijn eerste schoten direct zien tegen de club waar hij doorbrak op het hoogste korfbalniveau.

Nieuws

menu