Beste van de club, beste van Fryslân en nu de beste van Nederland: het gaat snel met de schaakcarrière van Leandro Slagboom uit Leeuwarden

Leandro Slagboom is vijftien jaar, zit in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé en is Nederlands kampioen schaken in de categorie tot en met 16 jaar. Zaterdag debuteert hij in het eerste team van de Koninklijke Schaakclub Philidor 1847.

Leandro Slagboom: „Ik weet nu al dat ik mijn hele leven zal blijven schaken. Misschien word ik ooit Internationaal Meester (IM). Dat zou echt geweldig zijn.”

Leandro Slagboom: „Ik weet nu al dat ik mijn hele leven zal blijven schaken. Misschien word ik ooit Internationaal Meester (IM). Dat zou echt geweldig zijn.” Foto: Marchje Andringa

Er was een tijd, en die tijd ligt nog niet eens zo gek ver achter ons, dat je je als jongvolwassene moest verantwoorden als je lid was van een schaakclub. Boring. En als je je met goede argumenten kon verweren, werd je vervolgens bruusk om de oren geslagen met verhalen over ruziënde Russen (Anatoly Karpov en Garry Kasparov) of over een ogenschijnlijk getikte Amerikaan (Bobby Fischer).

Nieuws

menu