Zweven, draaien en spectaculaire solo's: Leeuwarden geeft een visitekaartje af met het NK groepsspringen. Maar de stad heeft wel een échte turnhal nodig

Met voor het eerst de Nederlandse kampioenschappen groepsspringen in Leeuwarden gaf Gymnastiek Vereniging Leeuwarden (GVL) zaterdag een visitekaartje af. Bovendien was er in sporthal Het Kalverdijkje goud voor DOS uit Dronryp.

Turnster Sterre Verhulst van GVL in actie tijdens het NK groepsspringen onder het toeziend oog van trainster Chantal Vellinga.

Turnster Sterre Verhulst van GVL in actie tijdens het NK groepsspringen onder het toeziend oog van trainster Chantal Vellinga. Foto: Marchje Andringa

Tegelijk klonk de noodkreet dat in de Friese hoofdstad eindelijk een échte turnhal moet komen. Groepsspringen staat voor het sierlijk zweven, draaien en spectaculaire salto’s maken met een team van zes tot negen deelnemers die elkaar in een razendsnel tempo opvolgen op de minitrampoline, airtumbling, tafel, plank en kast. Voor het publiek was het genieten in de sportzaal van Het Kalverdijkje en voor de selecties van DOS en GVL, die zich plaatsten voor de titelstrijd op het hoogste niveau, het moment om zich zo dicht bij huis te presenteren.

Nieuws

menu