Lucas Bijker wil een jaar vol blessures bij KV Mechelen afsluiten met een prijs: 'Ik ben nog niet klaar als voetballer'

Lucas Bijker hoopt zondag met KV Mechelen de Belgische beker te pakken. En, als het even kan, als speler binnen de lijnen. Want na een jaar vol blessureleed wil de Braziliaanse Leeuwarder het seizoen positief en mét een prijs afsluiten.

Lucas Bijker in duel met Jelle Vossen (r) in de gewonnen halve finale van het bekertoernooi van KV Mechelen tegen Zulte Waregem.

Lucas Bijker in duel met Jelle Vossen (r) in de gewonnen halve finale van het bekertoernooi van KV Mechelen tegen Zulte Waregem. Foto: Orange Pictures / Nico Vereecken

Ondanks alle tegenslagen in deze voetbaljaargang staat de dertigjarige Bijker positief in het leven. Samen met zijn vrouw Melissa en hun vier kinderen, onder wie een drieling van ruim vier jaar oud, geniet hij van iedere dag die hem gegeven is. Bovendien heeft hij als voetballer weer iets om voor te vechten, want Bijker wil koste wat kost – en net als in 2019 – de bekerfinale halen. Het is weliswaar een race tegen de klok, maar hij weet als geen ander waar hij het voor doet.