Machteloos Qatar stelt supporters teleur in openingsduel van WK voetbal. Enner Valencia bezorgt Ecuador 0-2 zege

Enner Valencia heeft Qatar een vervelende start van het WK voetbal bezorgd. De 33-jarige aanvaller had met twee treffers een groot aandeel in de zege van Ecuador op het gastland (2-0) in het openingsduel. Duizenden toeschouwers waren zo teleurgesteld dat ze na rust niet meer op de tribunes van het Al Bayt-stadion gingen zitten. Het stadion stroomde in de slotfase nog verder leeg.

Enner Valencia is onderuit gehaald door doelman Saad Alsheeb van Qatar. De spits van het Turkse Fenerbahçe zal de strafschop zelf benutten: 0-1.

Enner Valencia is onderuit gehaald door doelman Saad Alsheeb van Qatar. De spits van het Turkse Fenerbahçe zal de strafschop zelf benutten: 0-1. Foto: EPA

De ontgoochelde fans hadden zoveel van hun nationale voetbalploeg verwacht. Na een voorbereiding waar maar geen einde aan leek te komen, startte Qatar het WK met de bedoeling de stuntploeg van het toernooi te worden. Goede spelers uit omliggende landen werden de afgelopen jaren genaturaliseerd. Félix Sánchez, de Spaanse bondscoach van de Aziatisch kampioen van 2019, liet zijn spelers al in de zomer bij elkaar komen ter voorbereiding op het toernooi. Ook hij beseft hoe belangrijk het eerste WK op Arabische bodem voor de oliestaat is.

Nieuws

menu