Machtsgreep van Friese marathonschaatsers strandt in Thialf in het zicht van de haven

In de derde landelijke schaatsmarathon zaterdagavond in Thialf strandde de machtsgreep van de Friezen in het zicht van de haven. Jorrit Bergsma uit Aldeboarn en Harm Visser uit De Westereen moesten in de finale van de mannenkoers het hoofd buigen voor Bart Hoolwerf, terwijl bij de vrouwen Marijke Groenewoud uit Hallum moest toestaan hoe haar ploeggenote Irene Schouten voor de derde maal op rij dit seizoen de hoofdprijs pakte.

Harm Visser sleurt aan de kop van het peloton. De schaatser uit De Westereen eindigde op Thialf uiteindelijk als vierde.

Harm Visser sleurt aan de kop van het peloton. De schaatser uit De Westereen eindigde op Thialf uiteindelijk als vierde. Foto: Glenn Wassenbergh

Indrukwekkend was het hoe Jorrit Bergsma, met in zijn kielzog Jumbo-ploeggenoot Harm Visser, in de finale de sprinttrein op gang bracht. Maar tegen Bart Hoolwerf uit Eemdijk was zaterdag in Heerenveen geen kruid gewassen. Hij ging in de laatste ronde zo hard aan, dat hij zelfs zijn ploeggenoot Gary Hekman uit Kampen uit zijn ‘wiel’ reed. Ook de Belgische supersprinter Bart Swings (derde) en Harm Visser hadden er geen antwoord op.

Nieuws

menu