Marit Bouwmeester ziet de olympische zeillocatie voor de kust van Marseille als een ‘klotsbak’

Een klotsbak, zo omschrijft Marit Bouwmeester uit Warten de olympische zeillocatie voor de kust van Marseille. „Rond de baai liggen bergen, je hebt de krachtige mistral-wind en op het water gaan verschillende golfjes door elkaar heen omdat het water afketst op de stenen aan de kust. Het is een beetje een klotsbak”, aldus Bouwmeester, die zondag iets verderop langs de Middellandse Zee aan het EK in de Ilca 6-klasse begint.

Zeilster Marit Bouwmeester uit Warten wil vanaf zondag voor de kust van de Italiaanse stad Andora, net over de grens tussen Frankrijk en Italië, op het EK in de Ilca 6-klasse de eerste stap richting kwalificatie voor de Spelen wil zetten.

Zeilster Marit Bouwmeester uit Warten wil vanaf zondag voor de kust van de Italiaanse stad Andora, net over de grens tussen Frankrijk en Italië, op het EK in de Ilca 6-klasse de eerste stap richting kwalificatie voor de Spelen wil zetten. Foto: René Bouwman

De zeilers zijn tijdens de Olympische Spelen van Parijs in 2024 zo’n 750 kilometer zuidelijker gestationeerd. Ze werken hun olympische toernooi af in de baai voor Marseille. Volgens Bouwmeester zijn de omstandigheden niet te vergelijken met Hyères, zo’n 80 kilometer verderop langs de Franse kust, waar de zeilers regelmatig naartoe gaan voor de wereldbeker.

Nieuws

menu