Dit artikel is vandaag gratis

Marrit Jasper mag meedoen aan het WK volleybal. De Sneekse is geselecteerd voor het toernooi dat vrijdag begint

Marrit Jasper. Foto: ANP

Marrit Jasper is door bondscoach Avital Selinger opgenomen in de Nederlandse selectie voor het WK volleybal voor vrouwen. Dat toernooi begint vrijdag in Arnhem.

Oranje start het WK, dat in Nederland en Polen plaatsvindt, met een wedstrijd tegen Kenia in het GelreDome van Arnhem. Selinger begon met een grote groep aan de interlandzomer, maar bracht de selectie maandag terug tot veertien speelsters.

Jasper is een van hen. De Sneekse, die normaal bij het Franse Nantes speelt, hoopt als passer/loper speelminuten te maken op het WK. Ze speelde tot nu toe 165 interlands.

Nations League

Oranje nam afgelopen zomer deel aan de Nations League. De ploeg van Selinger boekte vier overwinningen tegen acht nederlagen en sloot het toernooi begin juli af als elfde. Op de wereldranglijst staat de ploeg tiende. Vier jaar geleden eindigde Nederland op het WK in Japan als vierde. Van die ploeg zijn onder anderen Yvon Beliën, Maret Balkestein-Grothues en Lonneke Slöetjes afgehaakt.

Het afgelopen weekeinde oefende Nederland achter gesloten deuren twee keer tegen de Dominicaanse Republiek, een land dat één plaats hoger staat op de wereldranglijst. Oranje won beide duels.

Op het WK treft Nederland in de groepsfase verder Kameroen, Puerto Rico, België en Italië. De beste vier landen per groep plaatsen zich voor de tweede ronde.

Nieuws

menu