Tegenslag maakt Makkumer meisjes onverslaanbaar op bondspartij in Pingjum; goed voor derde zege in laatste vier edities

Makkum lijkt patent te hebben op de bondspartij voor meisjes. In Pingjum ging de afdeling zaterdag voor de derde keer in de laatste vier edities met de winst aan de haal. Ditmaal ten koste van Workum en ondanks een tegenslag in de halve finale.

Lieke van Loon, Larissa Smink en Thirza Smink (op de rug gezien) zijn in Pingjum blij met de derde bondszege van de Makkumer meisjes in vier jaar tijd.

Lieke van Loon, Larissa Smink en Thirza Smink (op de rug gezien) zijn in Pingjum blij met de derde bondszege van de Makkumer meisjes in vier jaar tijd. Foto: Dijks Fotografie/Sietse de Boer

Net als een week eerder bij de bondspartij voor jongens werd het in de meisjescategorie van vijftien tot zeventien jaar een memorabele editie. Daarin leken Ilse Zwaagstra, Lieke van Loon en Larissa Smink na een loodzware aanloop tegen Bolsward en medefavoriet Dronryp 1 (na een 3-0 en 4 om 2 achterstand) in de halve finale te sneuvelen tegen Goënga. KV De Lege Geaen kwam terug van een 3-0 achterstand en op 3-4 en 6-2 moest eerste opslager Zwaagstra noodgedwongen opgeven vanwege een stekend gevoel in de middenrifspier, waardoor ze hyperventileerde. En dat gebeurde niet voor het eerst dit seizoen.

Nieuws

menu