De eerste klap is een daalder waard: Partuur Menno van Zwieten verrast favorieten bij eerste hoofdklassewedstrijd in Franeker

Met direct al een kleine rimpeling in de gezagsverhoudingen ging het formatieseizoen van de heren hoofdklassers in Franeker zondag van start. Het favoriete trio Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar moest in de finale het hoofd buigen voor het verrassende partuur Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar. Op 5-4 en 6-2 sloeg Van Popta de partij met een bovenslag in de geschiedenisboeken.

Menno van Zwieten in de finale.

Menno van Zwieten in de finale. Foto: Dijks Media

Dat het ontluikende groen in de eerste week van mei niet door iedereen wordt aanbeden, bleek gisteren op It Sjûkelân in Franeker. De traditionele ouverture van het vrije formatie-seizoen voor heren hoofdklassers werd beheerst door het ‘minne sicht’ in het perk, en dan met name achter in het perk. ,,It hat mei de bledsjes oan de beammen op it Bolwurk te krijen. Der sitte noch te min bledsjes oan, wy binne noch te betiid wat dat oanbelanget. De beammen moatte tichter wêze’’, zo legt Wassenaar uit.