Haar grote zus Antoinette was voor sprinter Michelle de Jong zowel een hindernis als een lichtend voorbeeld: 'Ik had er moeite mee het ‘zusje van’ te zijn'

In 2014 droomde Michelle de Jong (22) er al van om samen met haar vier jaar oudere zus Antoinette op het allerhoogste podium te mogen schaatsen. In Beijing komt die olympische droom uit: in de slipstream van haar grote zus.

Michelle de Jong na de 500 meter op het OKT, waarop ze zich met een derde plaats kwalificeert voor de Winterspelen in Beijing.

Michelle de Jong na de 500 meter op het OKT, waarop ze zich met een derde plaats kwalificeert voor de Winterspelen in Beijing. Foto: ANP

Ooit hoopt Michelle de Jong de eerste Nederlandse vrouw te worden, die olympisch goud wint op de 500 meter. Zover is het echter nog lang niet en dat beseft de Rottumse debutante – die haar kunsten mag vertonen op de 500 meter en de teamsprint – terdege. Terwijl haar zus inmiddels al een week geleden het olympisch dorp heeft betrokken en de eerste meters op de olympic oval heeft gemaakt, stapte ze woensdag op het vliegtuig richting China. Omdat haar programma dat toelaat. ,,En omdat het fijn is hier nog wat langer te blijven.”

Nieuws

menu