NK wallball in sporthal De Trije in Franeker speelt zich af in de luwte van historische race van Max Verstappen

Het Nederlands kampioenschap dubbel wallball gisteren in sporthal De Trije in Franeker had hinder van corona en van de sensationele race van Max Verstappen.

Hans Wassenaar (links in het blauw) en zijn koppelgenoot Tjisse Steenstra waren zondag de grote blikvangers op de NK wallball (dubbel) in sporthal De Trije in Franeker.  De beiden hoofdklassers in het Friese spelen moesten  de hoogste eer echter laten aan het jeugdige duo Jurrit Osinga en Mark Minnesma.

Hans Wassenaar (links in het blauw) en zijn koppelgenoot Tjisse Steenstra waren zondag de grote blikvangers op de NK wallball (dubbel) in sporthal De Trije in Franeker. De beiden hoofdklassers in het Friese spelen moesten de hoogste eer echter laten aan het jeugdige duo Jurrit Osinga en Mark Minnesma. Foto: Fotobureau Hoge Noorden/Jacob van Essen

Toch wapperde de vlag van de rode stier van Max Verstappen minder nadrukkelijk dan elders in het land. Bondscoach Hille Saakstra volgde het allemaal zijdelings op zijn computer. Het aantal deelnemers viel de organisatoren wat tegen met een verwijzing naar corona en Max Verstappen. HB-lid Johannes Siegersma heeft de afdeling wallball in de portefeuille en hij zag nog een te groot verschil tussen recreatie en officiële wedstrijd wat betreft aantal deelnemers.

Nieuws

menu