Na dit WK wil Saoedi-Arabië méér invloed in het topvoetbal: 'Qatar heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt.Voor ons zou dat ook geweldig zijn'

Saoedi-Arabië is al een tijd lang bezig invloed te verwerven in het internationale topvoetbal. Newcastle United werd gekocht, een Saoedische club aast op Cristiano Ronaldo. En dan was het WK in Qatar ook nog eens een succes, door de zege op Argentinië.

Saoedische supporters woensdag bij de laatste wedstrijd van hun nationale elftal op dit WK, het duel met Mexico in groep D.

Saoedische supporters woensdag bij de laatste wedstrijd van hun nationale elftal op dit WK, het duel met Mexico in groep D. Foto: EPA

Tien uur voor de aftrap dinsdagavond is het al druk op busstation Al Messila, niet ver van het centrum van Doha. Saoedische voetbalfans – vrijwel uitsluitend mannen – trekken rolkoffers achter zich aan en zwaaien met groene vlaggen terwijl ze zich bewegen naar de ingang van de metro, die hen naar hotels, fanzones of de oude souq brengt. Later, aan het begin van de avond, zullen ze in stoet vertrekken naar het Lusail-stadion in het noorden van de stad, waar de laatste en beslissende groepswedstrijd wacht tegen Mexico.

Nieuws

menu