Dit artikel is vandaag gratis

Na het hartverwarmende succes van anderhalf jaar geleden keren de KiKa-knuffelberen van sc Heerenveen als sleutelhanger terug

De wereldberoemde KiKa-knuffelberen van sc Heerenveen keren terug in sleutelhangervorm. Foto: sc Heerenveen

Na het hartverwarmende succes anderhalf jaar geleden keren de KiKa-knuffelberen van sc Heerenveen als sleutelhanger terug. Alle seizoenkaarthouders krijgen een gratis exemplaar, als dank voor hun steun in een seizoen waarin zij opnieuw niet alle wedstrijden konden bijwonen.

De berenactie ‘2.0’ is een vervolg op die van anderhalf jaar geleden. Op 24 oktober 2020 zaten 15.000 knuffelberen op de tribunes van het Abe Lenstra stadion bij de wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Emmen. De actie werd een groot succes: de beren gingen de hele aardbol over en haalden samen meer dan 313.000 euro op voor het goede doel, KiKa.

De club brengt vanaf woensdag zelf 1.920 stuks rond: symbolisch, naar het oprichtingsjaar. Alle overige seizoenkaarthouders kunnen hun beertje ophalen in de Feanstore in het Abe Lenstra stadion. De berensleutelhangers zijn daar vanaf woensdagmiddag ook te koop. De opbrengst gaat – net als bij actie met de ‘grote’ knuffelberen – volledig naar KiKa.

Kika

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Van hen geneest op dit moment 75 procent. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95 procent. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Nieuws

menu