Drie jaar geen Bouwbedrijf de Vries, Acquario Vermogensbeheer en het DekkerFonds op de voetbalshirtjes van Blauw Wit '34, maar Stichting Leergeld Leeuwarden

an links naar rechts: Bram Dekker (DekkerFonds), Albert Adema (Bouwbedrijf de Vries BV), Jet van Gelder (Stichting Leergeld Leeuwarden), Sytse Bouwer (Acquario Vermogensbeheer) en Henk Buning (CVV Blauw Wit’34)

an links naar rechts: Bram Dekker (DekkerFonds), Albert Adema (Bouwbedrijf de Vries BV), Jet van Gelder (Stichting Leergeld Leeuwarden), Sytse Bouwer (Acquario Vermogensbeheer) en Henk Buning (CVV Blauw Wit’34) Foto: Edwin Westland

Drie hoofdsponsors van C.V.V. Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden zetten niet hun eigen naam op de shirtjes, maar die van Stichting Leergeld Leeuwarden. Deze stichting helpt kinderen uit gezinnen die krap bij kas zitten.

Drie jaar staat staat er dus geen Bouwbedrijf de Vries, Acquario Vermogensbeheer en het DekkerFonds op de voetbalshirtjes. Blauw Wit ’34 draagt op haar beurt de helft van het sponsorgeld af aan Stichting Leergeld Leeuwarden. Blauw Wit ’34 is met 1.400 leden de grootste amateur voetbalvereniging in Noord-Nederland.

Stichting Leergeld helpt kinderen met schoolspullen, zwemlessen, een fiets, dansles of een Sinterklaascadeautje. In Leeuwarden groeit een op de acht kinderen op in een gezin dat krap bij kas zit.