Nard Brandsma evenaart seizoensrecord op de vernieuwde schansen in It Heidenskip: 20,43 meter. 'It is leuk dat it ticht byinoar sit'

Onder prima omstandigheden werden zaterdagavond de vernieuwde fierljepschansen van It Heidenskip in gebruik genomen. Liefst vijf keer werd de twintigmetergrens gepasseerd, waarbij Nard Brandsma met een evenaring van het seizoensrecord won (20,43).

Junior Germ Terpstra gaat na zijn 19,22 metersprong op de schouders bij Ysbrand en Oane Galama (16) en krijgt de felicitaties van seniorenwinnaar Nard Brandsma (op de rug gezien).

Junior Germ Terpstra gaat na zijn 19,22 metersprong op de schouders bij Ysbrand en Oane Galama (16) en krijgt de felicitaties van seniorenwinnaar Nard Brandsma (op de rug gezien). Foto: Simon Bleeker Fotografie

En dus kreeg de vijfde eerste klasse-wedstrijd, de reguliere wedstrijd van Grijpskerk werd vorige week dinsdagavond vanwege het slechte weer afgelast, ook voor de vijfde keer een andere winnaar. ,,De toppers hawwe yn it begjin wat ûnder de maat prestearre, wylst de oaren har nivo wat opkrikt hawwe. Dat makke it wer leuk, want wy moatte ek wer fier springe”, zei Brandsma, die met zijn tweede finalesprong van 20,43 meter de dagtitel voor de neus van clubgenoot Ysbrand Galama wegkaapte.

Nieuws

menu