Dit artikel is vandaag gratis

Nederlandse shorttrackers pakken meeste titels en medailles op WK

Itzhak de Laat, Selma Poutsma, Teun Boer, Suzanne Schulting, Jens van 't Wout en Xandra Velzeboer winnen goud op de gemengde aflossing tijdens het WK Shorttrack in Zuid-Korea. Foto: ANP

De Nederlandse shorttrackploeg heeft de WK in Seoul afgesloten met de meeste medailles van alle landen. De ploeg van bondscoach Niels Kerstholt keert terug uit Zuid-Korea met vijf keer goud, een keer zilver en twee keer brons.

Xandra Velzeboer neemt vier gouden medailles mee naar huis. Individueel won ze de 500 en 1000 meter. Daarnaast maakte Velzeboer onderdeel uit van de ‘gouden’ aflossingsploeg en de gemengde aflossing. Suzanne Schulting (Uilesprong) pakte in Seoul drie keer goud. Ze won de 1500 meter en de titels met beide aflossingsploegen. Selma Poutsma pakte naast de aflossingstitels brons op de 500 meter.

Jens van ‘t Wout (Sintjohannesga) won de enige individuele medaille bij de mannen. Hij pakte brons op de 500 meter. Met Teun Boer, Schulting en Velzeboer won hij de finale op de gemengde aflossing, waardoor Nederland de eerste wereldkampioen op dat onderdeel is geworden.

Zuid-Korea won in eigen land zes medailles, waarvan twee keer goud door Park Ji-won. Italië won vier medailles, waaronder goud op de 500 meter door Pietro Sighel.

Nieuws

menu