Nieuw schaatspak van Jumbo-Visma moet op termijn aanzienlijke tijdswinst gaan opleveren; maar nog niet op OKT

Een nieuw schaatspak, ontwikkeld door het team van Jumbo-Visma en innovatiepartner Red Bull, moet schaatsers een aanzienlijke tijdswinst opleveren. Het gaat om een pak waarbij de stof van het onderbeen doorloopt tot over de gehele schaats zelf.

Antoinette de Jong testte maandag ook het nieuwe schaatspak van team Jumbo, waarin overigens tijdens het OKT niet zal worden gereden.

Antoinette de Jong testte maandag ook het nieuwe schaatspak van team Jumbo, waarin overigens tijdens het OKT niet zal worden gereden. Foto: ANP

Een aantal schaatsers van Jumbo, waaronder Antoinette de Jong uit Rottum, reed maandag in Thialf in Heerenveen hun rondjes in het nieuwe pak, dat voortkomt uit het anderhalf jaar geleden begonnen Project Aero. Dat project was gestart, nadat uit windtunneltesten was gebleken dat de houding en techniek van de schaatsers nog verder geperfectioneerd kunnen worden. Ook werd duidelijk dat winst viel te boeken bij het verbeteren van de luchtweerstand rondom de schoen, aldus Jumbo en Red Bull.

Nieuws

menu