Dit artikel is vandaag gratis

Andries Noppert is geselecteerd voor het Nederlands elftal

Heerenveen-doelman Andries Noppert tijdens de wedstrijd tegen NEC begin deze maand. Foto: ANP

Andries Noppert is net als Remko Pasveer en Kenneth Taylor voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. De keeper van sc Heerenveen, afkomstig uit Joure, maakt deel uit van de groep van 25 spelers voor de wedstrijden tegen Polen en België in de Nations League.

,,We hebben een aantal nieuwe spelers in de selectie opgenomen. Voor ons is dit de laatste mogelijkheid de jongens aan het werk te zien, voor we onze WK-selectie bekend moeten maken”, aldus bondscoach Louis van Gaal. ,,Zoals ik al vaker heb gezegd is de voorbereidingstijd voor dit WK extreem kort, dus ik moet alle beschikbare tijd goed benutten. Na dit trainingskamp komen we pas op 14 november weer bij elkaar, een week voordat we onze eerste wedstrijd op het WK spelen.”

De 28-jarige Noppert maakt dit seizoen een goede indruk bij Heerenveen. De ruim 2 meter lange doelman kreeg in de eerste vijf competitieduels slechts één doelpunt tegen. Vorige week tegen Ajax moest hij echter vijf tegentreffers incasseren.

Donderdag tegen Polen

Oranje speelt donderdag in Warschau tegen Polen en sluit de groepsfase van de Nations League drie dagen later in Amsterdam af tegen België. De ploeg van Van Gaal gaat in groep 4 van de A-divisie op kop met 10 punten uit vier wedstrijden. België heeft 7 punten, Polen 4 en Wales pas 1 punt.

Nieuws

menu