Dit artikel is vandaag gratis

Nyck de Vries uit Uitwellingerga rijdt na flirt met Formule 1 ook komend seizoen in Formule E: 'Klaar voor mijn laatste kunstje'

Autocoureur Nyck de Vries. Foto: ANP

Autocoureur Nyck de Vries uit Uitwellingerga maakt ook in 2022 zijn opwachting in de Formule E. De 26-jarige De Vries werd de afgelopen maanden in verband gebracht met diverse Formule 1-teams.

Het nieuws werd maandagochtend bij de teampresentatie bevestigd door De Vries’ Duitse renstal Mercedes. ,,Never change a winning team”, klonk het.

De Vries, regerend wereldkampioen, krijgt komend jaar in de raceklasse van de elektrische bolides opnieuw gezelschap van de Belg Stoffel Vandoorne. „Blij om terug te zijn met mijn vrienden van Mercedes. Klaar voor mijn laatste kunstje”, schreef De Vries op sociale media.

Hamilton

De Vries is ook de officiële reserverijder van het Formule 1-team van wereldkampioen Lewis Hamilton. „Ik ben twee keer wereldkampioen, op sportief gebied heb ik alles gedaan wat ik heb kunnen doen. Ik vind het een eer dat mijn naam wordt gelinkt aan teams in de Formule 1”, liet De Vries in september optekenen. „De tijd zal leren of er een stoeltje in de Formule 1 uitrolt, maar het zijn wel bijzondere tijden.”

Het Formule E-seizoen begint in het weekend van 28 en 29 januari in Saudi-Arabië.

Nieuws

menu