Negende plaats bij zijn debuut in de Formule 1 voelt voor Nyck de Vries uit Uitwellingerga als een overwinning. 'Trots en blij dat ik deze kans met beide handen heb aangepakt'

Nyck de Vries heeft als eerste Nederlandse coureur bij zijn debuut in de Formule 1 punten gepakt. De 27-jarige Fries eindigde in de Williams als negende in de Grote Prijs van Italië, goed voor 2 punten. ,,Dit voelt voor ons als een overwinning”, zei De Vries, die in Monza de zieke Alex Albon verving.

Pierre Gasly (AlphaTauri), Nyck de Vries (Williams) en Lance Stroll (Aston Martin) voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Italie op het Circuit van Monza in Monza.

Pierre Gasly (AlphaTauri), Nyck de Vries (Williams) en Lance Stroll (Aston Martin) voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Italie op het Circuit van Monza in Monza. Foto: ANP

De reservecoureur van Mercedes kreeg zaterdagochtend te horen dat hij mocht instappen bij Williams, omdat Albon met een blindedarmontsteking naar het ziekenhuis was gegaan. ,,Ik hoorde 1,5 uur voor de derde vrije training dat ik zou gaan rijden. Alles ging in een flits voorbij. Misschien maar goed ook, ik had geen tijd om erover na te denken. Dan moet je gewoon ‘go with the flow’ je werk doen”, zei De Vries bij Viaplay. ,,Ik ben heel trots en blij dat ik deze kans met beide handen heb aangepakt.”

Nieuws

menu