Tevreden Nyck de Vries uit Uitwellingerga debuteert vanmiddag in Monza en doet dat vanaf plek 8. Verstappen (plek 7) hoopt dat de Fries geniet van zijn debuut in Formule 1

Max Verstappen wenst Nyck de Vries een mooi debuut toe in de Formule 1. Voor het eerst sinds 2006 staan zondagmiddag in Monza twee Nederlanders op de startgrid van een Formule 1-race. De Vries vervangt bij Williams de zieke Alex Albon.

Nyck de Vries (Williams) tijdens de derde vrije training voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Italie op het Circuit van Monza op 9 september 2022 in Monza, Italie.

Nyck de Vries (Williams) tijdens de derde vrije training voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Italie op het Circuit van Monza op 9 september 2022 in Monza, Italie. Foto: ANP

,,Heel onverwachts natuurlijk, maar wel mooi voor Nyck”, zei wereldkampioen Verstappen bij Viaplay. ,,En ook een mooi weekend om bij Williams in te stappen. Ze waren op Spa-Francorchamps al competitief en hier op Monza weer. Ik hoop dat hij ervan geniet, want het blijft natuurlijk bijzonder. Ik hoop voor Nyck dat er niets geks gebeurt in de eerste ronde en dat hij gewoon een mooie wedstrijd kan rijden.”

Nieuws

menu