OKK Bitgum wint de Bangma Partij voor afdelingen in Weidum opnieuw en prolongeert ‘It sulveren keatslân’

Oefening Kweekt Kunst (OKK) uit Bitgum mag een jaartje langer aankijken tegen ‘It sulveren keatslân’ uit Weidum. Dat is de wisselprijs van de Bangma Partij voor afdelingen heren hoofdklassers gisteren in Weidum. Opponent Goutum was in de finale al lang blij met de premie. Op 5-0 en 6-4 retourneerde Hans Wassenaar de bal tot in het perk.

Paul Dijkstra legde namens de afdeling OKK Bitgum, samen met zijn maten Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra, in Weidum beslag op de eerste prijs van het kaatsseizoen.

Paul Dijkstra legde namens de afdeling OKK Bitgum, samen met zijn maten Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra, in Weidum beslag op de eerste prijs van het kaatsseizoen. Foto: Dijks Media

De editie nummer zeventig was in twee opzichten anders dan anders. Het was dit jaar de echte opening van het kaatsseizoen 2023 en een maatschappijkritische cabaretier in de dop uit Weidum zou het stralende weer tijdens deze partij van Nije Kriich kunnen opvoeren als bewijs voor klimaatverandering. Want die eerste editie in Weidum had en heeft al decennia de naam van of te koud, of te nat. In 2002 was het weer zo slecht dat er geen partij werd gehouden.