Oefenwedstrijd SC Cambuur - FC Emmen afgelast; opnieuw coronageval in selectie

Trainingskamp van SC Cambuur.

Trainingskamp van SC Cambuur. Foto: Henk Jan Dijks

Het oefenduel dat SC Cambuur vanavond zou spelen tegen FC Emmen gaat niet door. Dat besluit is gisteren na terugkeer van het trainingskamp in Epe genomen, nadat er opnieuw een speler van de selectie positief was getest op het coronavirus. Daarnaast moeten er ook nog eens twee andere spelers in quarantaine, waardoor trainer Henk de Jong vanwege personele problemen niet over een volwaardige wedstrijdselectie kan beschikken.

Een week geleden in het oefenduel met PEC Zwolle ontbraken ook al twee spelers en een staflid vanwege een positieve test en begin deze week werden er nog eens twee spelers positief getest op corona. Cambuur wilde de namen van betrokken spelers niet bekend maken.

Derde keer

De Leeuwarder eredivisionist keerde gisteren terug van een trainingskamp in Epe, waar Issa Kallon, David Sambissa, Jamie Jacobs en Marco Tol begin deze week op het àppel ontbraken. Door de nieuwe besmetting binnen de selectie restte De Jong gisteren niets anders bij thuiskomst, dan zijn collega Dick Lukkien van Emmen te bellen om het oefenduel af te gelasten.

Het is alweer de derde keer dat een oefenduel van de Leeuwarders werd afgelast. Eerder ging er ook al een streep door oefenwedstrijden tegen FC Twente en FC Dordrecht vanwege corona bij de tegenstander. Nu moest Cambuur twee weken voor de start van de competitie zelf een oefenpot afblazen.

Waasland-Beveren

Cambuur had eerder deze week op de valreep nog een extra oefenwedstrijdkunnen regelen voor de start van de competitie. Op zaterdag 7 augustus reizen de Leeuwarders af naar België voor een duel met Waasland-Beveren, dat actief is op het tweede niveau. Aanvankelijk zou er geoefend worden tegen FC Groningen, maar omdat beide ploegen elkaar ook al in de ouverture op 15 augustus treffen, werd dat feest afgeblazen.

Het was lastig om in Nederland een passend alternatief te vinden, al was Heerenveen ook nog beschikbaar. In België is de competitie op het hoogste niveau al begonnen en de Duitse clubs stonden, nadat het besmettingsrisico was opgeschaald naar hoog, ook niet springen om met een Nederlandse sparringpartner in zee te gaan. Dus werd het een club van het op één na hoogste niveau in België. Het duel met Waasland-Beveren in het Freethielstadion is om 14.30 uur.