De eerste kransen van het kaatsseizoen zijn voor Paul Dijkstra, Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra van OKK Bitgum: zij winnen op de Bangma Partij

De Bangma Partij van Nije Kriich uit Weidum mocht na twee jaar gedwongen rust zondag editie nummer 69 houden van de klassieke afdelingspartij. Het winnende Bitgum bewees in de finale tegen Franeker dat oefening ook kundigheid kan kweken.

Tjisse Steenstra, Hans Wassenaar en Paul Dijkstra zijn namens kaatsvereniging OKK uit Bitgum de winnaars van de openingswedstrijd van het seizoen: de Bangmapartij in Weidum.

Tjisse Steenstra, Hans Wassenaar en Paul Dijkstra zijn namens kaatsvereniging OKK uit Bitgum de winnaars van de openingswedstrijd van het seizoen: de Bangmapartij in Weidum. Foto: Henk jan Dijks

Uiteraard is het een variant op de oorspronkelijke naam die al sinds de oprichting in 1895 via de gekozen naam OKK beweert dat oefening kunst kweekt. Misschien was dit ooit bedacht vanwege de artistieke kwaliteiten van Minze de Vries die naast kaatsen ook nog het penseel en het palet van de schilderkunst hanteerde. De ‘barte’ over de sloot richting nu is een inkoppertje als je weet dat Tjisse Steenstra familie is van deze De Vries, PC-koning van 1896, 1897 en 1903.

Nieuws

menu