Het sprookje van 'Olpae' duurt maar voort. Of het K-woord in Oldeholtpade al valt? Soms. 'Maar we maken er meer grapjes over dan dat we het serieus menen'

Als schijn niet bedriegt wordt er dit seizoen in het Friese zondagamateurvoetbal een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het succesverhaal van Oldeholtpade. Met een doelsaldo van 14 voor en 1 tegen is de ploeg van trainer Theo Los de trotse ongeslagen koploper van de tweede klasse J. Zondag ging ook Drachten voor de bijl: 3-0.

Emiel de Vries heeft Oldeholtpade op fraaie wijze naar 2-0 gekopt. Drachten-doelman Jeroen Dragt is geslagen, terwijl op de achtergrond Bart Halsema het feestje met De Vries mee wil gaan vieren.

Emiel de Vries heeft Oldeholtpade op fraaie wijze naar 2-0 gekopt. Drachten-doelman Jeroen Dragt is geslagen, terwijl op de achtergrond Bart Halsema het feestje met De Vries mee wil gaan vieren. Foto: Rens Hooyenga

Sportpark Olpae is deze zondagmiddag aardig volgestroomd. Het voetbal dat de plaatselijk vv op de mat legt is dan ook, voor amateurvoetbalbegrippen, een lust voor het oog. Dat moet ook de voormalige voetbalgrootmacht Drachten erkennen. De zwart-witte equipe gaat letterlijk kansloos ten onder.

Nieuws

menu