Drie stampvolle rugzakken levenswijsheden rijker en tenminste twee illusies armer is Ole Tobiasen (45) terug in Heerenveen

Drie stampvolle rugzakken levenswijsheden rijker en tenminste twee illusies armer betrad de nieuwe assistent-trainer van sc Heerenveen Ole Tobiasen (45) maandag de arena die hij 24 jaar geleden als speler verliet. Twijfel of hij er goed aan doet om een stapje terug te doen - de Deen was vorig seizoen eindverantwoordelijke bij Almere City FC - kent hij niet. „Al bij het eerste contact ging het branden. Terug bij Heerenveen: het voelt enorm goed.”

Ole Tobiasen (45) is na 24 jaar als assistent-trainer terug bij sc Heerenveen. Als speler (rechts naast wijlen assistent-trainer Henk Heising) maakte de Deen onder meer deel uit van het elftal van Heerenveen dat in 1997 de bekerfinale tegen Roda JC verloor (4-2).

Ole Tobiasen (45) is na 24 jaar als assistent-trainer terug bij sc Heerenveen. Als speler (rechts naast wijlen assistent-trainer Henk Heising) maakte de Deen onder meer deel uit van het elftal van Heerenveen dat in 1997 de bekerfinale tegen Roda JC verloor (4-2). Foto: FPh/Mustafa Gumussu

En zo keert de voormalige verdediger (vaak rechtsback, soms centraal rechts) terug bij de club die ervoor zorgde dat hij een kwart eeuw geleden aan kon haken bij de wereldtop. Want dat was Ajax in 1997. In Amsterdam, waar hij nog altijd verknocht aan is (Tobiasen blijft wonen in Weesp), werd hij kampioen, won hij tweemaal de beker, speelde hij Champions League.

Nieuws

menu