In beeld: van vijf keer goud voor Eric Heiden tot Jamaicaanse bobsleeërs en de foute wissel van Sven Kramer: onvergetelijke momenten in de historie van de Olympische Winterspelen

Nog een paar dagen, dan beginnen de Olympische Winterspelen in Beijing. Ongetwijfeld kunnen we ook deze 24e editie weer topsport op zijn mooist, en zijn wreedst, meemaken. Als opwarmertje een kleine greep uit de rijke historie van de Spelen.

Een aangeslagen Sven Kramer met coach Gerard Kemkers na zijn race op de olympische 10 kilometer tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver.

Een aangeslagen Sven Kramer met coach Gerard Kemkers na zijn race op de olympische 10 kilometer tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver. Foto: ANP

Wie de Winterspelen door een oranje bril bekijkt, kan zich gemakkelijk blindstaren op het langebaanschaatsen. Een rijtje Nederlandse grossiers in eremetalen is zo opgedreund. Vaak staan ze al als de grote favoriet aan de start, maar in Calgary in 1988 is dat - zeker bij het damesschaatsen - wel anders.

Nieuws

menu