Ook de voetballers van Bakkeveen verruilen zondag voor zaterdag, overstap vanaf seizoen 2024/'25

Beeld uit een wedstrijd van Bakkeveen in 2017: Bakkeveen-verdediger Sander van der Meulen (l) in duel met Bas van Veen va Gorredijk.

Beeld uit een wedstrijd van Bakkeveen in 2017: Bakkeveen-verdediger Sander van der Meulen (l) in duel met Bas van Veen va Gorredijk. Foto: Rens Hooyenga

Na onder meer Dronrijp, St. Annaparochie, MKV’29 en Blue Boys stapt ook Bakkeveen over naar het zaterdagvoetbal. Het vlaggenschip van de vereniging blijft komend jaar nog op zondag voetballen, maar speelt zijn wedstrijden vanaf het seizoen 2024/’25 op zaterdag.

Dat is deze week besloten tijdens een extra ledenvergadering. Het was aanvankelijk de bedoeling om pas in 2026 van speeldag te wisselen. De verandering wordt vervroegd omdat het bestuur vreest dat talenten die op zaterdag willen (blijven) spelen als ze naar de senioren gaan, naar andere clubs overstappen.

Nacompetitie

Het eerste elftal van Bakkeveen promoveerde vorig jaar naar de derde klasse. De komende weken moet via de nacompetitie handhaving bewerkstelligd worden. De ploeg van trainer Martell Tromp treft op 11 juni Mildam in de halve finale.

Het tweede team van Bakkeveen blijft wel op zondag spelen.