Je kunt de renner uit het wielrennen halen, maar het wielrennen niet uit de renner. Ook zonder rugnummer is Lieuwe Westra, het ‘Beest van Mûnein’, onnavolgbaar

Met de handjes losjes op het stuur en met een verbazingwekkende soepele pedaaltred gaat Lieuwe Westra er op de Coll de Rates als een speer vandoor. Zoefffff! Ook zonder rugnummer is het ‘Beest van Mûnein’ onnavolgbaar. Verslag vanaf de Costa Blanca.

Lieuwe Westra in het 'fietshok' van Casa Ciclismo, waar de vele truien en trofeeën herinneren aan een glansrijke carrière.

Lieuwe Westra in het 'fietshok' van Casa Ciclismo, waar de vele truien en trofeeën herinneren aan een glansrijke carrière. Foto: Edward Jorna

Het is Stille Zaterdag in La Fustera, pittoresk oord in zuidoostelijk Spanje, twintig kilometer noordelijk van Benidorm. Op Casa Ciclismo zijn de rolluiken van het appartement van Lieuwe en Ingrid Westra halverwege de middag hermetisch afgesloten. Dat betekent, zo heeft de gastheer ons bij aankomst op het hart gedrukt, ‘niet storen’.

Nieuws

menu