Een jongensboek over de Elfstedentocht, maar dan met vrouwen. Schrijfster Jessica Merkens bundelde verhalen van vrouwen die de Tocht der tochten hebben gereden

Sinds november vorig jaar hebben de eerst gefinishte vrouwen van de Elfstedentocht een plekje op de sokkel van De Elfstedenrijder in Leeuwarden. Nu is hun verhaal ook te lezen in het boek Op eigen houtje van Jessica Merkens.

Oud-Elfstedentochtschaatsster Betty Westerveld heeft het eerste exemplaar van het boek 'Op eigen houtje' ontvangen van schrijfster Jessica Merkens.

Oud-Elfstedentochtschaatsster Betty Westerveld heeft het eerste exemplaar van het boek 'Op eigen houtje' ontvangen van schrijfster Jessica Merkens. Foto: Simon Bleeker

De 31-jarige journalist en marathonschaatser uit Utrecht presenteerde haar boek met verhalen van vrouwen, die de Tocht der tochten hebben gereden, in cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward. Daar werd woensdagmiddag de vierde Dag van de Elfstedentocht gehouden, een initiatief dat sporthistorici Jurryt van de Vooren en Marnix Koolhaas in 2020 lanceerden in het Scheepvaartmuseum in Sneek. Doel ervan is de Elfstedencultuur in stand te houden, vooral door aandacht te geven aan de verteltraditie.

Nieuws

menu