Vijf jaar na het Colombiaanse zilver gaat Marrit Zeinstra op het WK kaatsen op jacht naar het Spaanse goud

In de Spaanse stad Alzira net onder Valencia strijden negentien landen de komende week op het WK kaatsen om de medailles in het Internationale spel, het wallball, het llarguess en de plaatselijke variant fronton. Een snoepreisje? No way. Voor Marrit Zeinstra (25) is het WK pas geslaagd als er een plak, bij voorkeur goud van kleur, in de koffer mee terug naar Fryslân gaat.

Marrit Zeinstra (linksonder) met de ploeg waarmee ze hoopt te schitteren op het WK kaatsen. Vanaf linksboven met de klok mee: Corrrie Kroondijk, Harmke Siegersma, Hiske Zeinstra en Friera de Vries.

Marrit Zeinstra (linksonder) met de ploeg waarmee ze hoopt te schitteren op het WK kaatsen. Vanaf linksboven met de klok mee: Corrrie Kroondijk, Harmke Siegersma, Hiske Zeinstra en Friera de Vries. Foto: Niels de Vries

Pasto. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden en de naam van de Colombiaanse stad waar in 2017 het laatste WK werd gehouden is de drievoudig Frouljus PC-winnares eerlijk gezegd even ontschoten. Toch koestert ze warme herinneringen aan dat WK. Als twintigjarige debutante greep ze tegen alle verwachtingen in het wallball-zilver. Pas in de finale werd haar triomftocht een halt toegeroepen door de Baskische Patricia Espina.