SC Cambuur kan een goede start tegen FC Utrecht niet bekronen met een resultaat en treft in Veerman wederom de beul

Even bevond Cambuur zich in dromenland. Daarna veranderde stadion De Galgenwaard in een nachtmerrie voor de Leeuwarders, die een 0-2 voorsprong als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen.

Henk Veerman luistert zijn debuut bij FC Utrecht op met de winnende goal in een glansrijk optreden als invaller tegen SC Cambuur.

Henk Veerman luistert zijn debuut bij FC Utrecht op met de winnende goal in een glansrijk optreden als invaller tegen SC Cambuur. Foto: ANP

Dat er in negentig minuten voetbal veel kan gebeuren, bewees het duel tussen FC Utrecht en SC Cambuur (3-2) zaterdagmiddag. De Leeuwarders overrompelden de thuisploeg van meet af aan, namen binnen het kwartier een 0-2 voorsprong en kregen het voor elkaar om de fanatieke Bunnikside zich tegen de eigen ploeg te doen keren. Er werd geschreeuwd om het hoofd van oud-Cambuurtrainer René Hake, die met zijn rug tegen de muur gedrukt stond. Maar de Drent reageerde met een aanvallende wissel en bracht Cambuur van zijn stuk. Wat Henk de Jong en zijn collega’s ook probeerden, een antwoord voor de Utrechtse storm werd niet meer gevonden.

Nieuws

menu