Oranjespelers Ran en Femke Faber bezorgen LDODK punt in thuisduel met KCC: 20-20

‘Ran moet in Oranje. Oh-oh-oh-oh-oh’, zingt een kleine groep LDODK-supporters als Ran Faber zijn ploeg zaterdagavond tegen KCC met zijn zesde treffer voor het eerst in ruim een half uur weer eens op voorsprong schiet (18-17). Na een moeizame pot lijken de Gorredijkers te winnen, maar in de slotfase wordt die voorsprong alsnog uit handen gegeven: 20-20.

Talent Ran Faber legt op aangeven van kersvers international Femke Faber aan voor één van zijn vijf treffers in de tweede helft. Links kijkt Demi van Oosten namens KCC toe.

Talent Ran Faber legt op aangeven van kersvers international Femke Faber aan voor één van zijn vijf treffers in de tweede helft. Links kijkt Demi van Oosten namens KCC toe. Foto: Rens Hooyenga

Over de hele wedstrijd gezien een terechte afspiegeling van de verhoudingen, want LDODK kijkt halverwege nog tegen een 10-14 achterstand aan. ,,Er zat geen energie in. Het was heel gezapig, ook bij de vakwisselingen”, zegt Femke Faber, die haar teamgenoten in de eerste helft al wakker probeert te schudden met harde woorden. Met in totaal elf doelpunten zorgen de zelf opgeleide Femke en Ran Faber ervoor dat LDODK in de tweede helft een punt overhoudt. Erwin Zwart komt slechts tot twee doelpunten tegenover talent Bo Oppe.

Nieuws

menu