Pierre Vermeulen: hoe een toptalent uit Kerkrade bij Feyenoord buitenspel werd gezet, maar alsnog uitgroeide tot een ster bij Paris Saint-Germain

In de voetbalbiografie Alles op gevoel worden de hoogte- en dieptepunten van oud-international Pierre Vermeulen belicht. Over hoe een Kerkraads toptalent in Rotterdam buitenspel werd gezet maar via een omweg alsnog een ster werd in Parijs en met PSG de eerste titel won.

Boven vlnr: Pierre Vermeulen als jong talent in het shirt van Roda JC, bij MVV beleefde hij een uitstekend jaar waarmee hij zijn toptransfer naar PSG afdwong en voor het Nederlands elftal kwam hij negenmaal uit waarin hij eenmaal scoorde. Onder vlnr: In Parijs werd hij een grote ster en veroverde hij de Franste titel, ook na zijn actieve loopbaan is zijn hart voor Roda JC blijven kloppen en bij Feyenoord speelde hij samen met onder meer Willem van Hanegem, Johan Cruijff en Ruud Gullit, die hij hier op zijn schouders heeft genomen.

Boven vlnr: Pierre Vermeulen als jong talent in het shirt van Roda JC, bij MVV beleefde hij een uitstekend jaar waarmee hij zijn toptransfer naar PSG afdwong en voor het Nederlands elftal kwam hij negenmaal uit waarin hij eenmaal scoorde. Onder vlnr: In Parijs werd hij een grote ster en veroverde hij de Franste titel, ook na zijn actieve loopbaan is zijn hart voor Roda JC blijven kloppen en bij Feyenoord speelde hij samen met onder meer Willem van Hanegem, Johan Cruijff en Ruud Gullit, die hij hier op zijn schouders heeft genomen. Foto's: ANP, EPA en eigen foto's

V anaf zijn achtste levensjaar heeft Pierre Vermeulen alle jeugdelftallen van Roda JC doorlopen en met resultaat: het iele jochie heeft iets wat op de vaderlandse velden dan niet vaak meer wordt vertoond: een dodelijke schaarbeweging op links.

Nieuws

menu