Oud-prof Glenn Helder zat in de cel. Hij vindt dat clubs jonge voetballers moeten beschermen tegen criminele invloeden

De (ex-)voetbalinternationals Quincy Promes en David Mendes da Silva zouden betrokken zijn bij drugszaken. Oud-prof Glenn Helder, die zelf ooit in de gevangenis zat, ziet een serieus probleem. „Er gaat meer geld om, de criminaliteit wordt harder.”

Oud-international Glenn Helder (r) in 2018 tijdens de wedstrijd tegen leden van de Quote 500 in het Olympisch Stadion. De wedstrijd stond in het teken van Spieren voor Spieren, de organisatie die geld inzamelt om kinderen met een spierziekte te helpen.

Oud-international Glenn Helder (r) in 2018 tijdens de wedstrijd tegen leden van de Quote 500 in het Olympisch Stadion. De wedstrijd stond in het teken van Spieren voor Spieren, de organisatie die geld inzamelt om kinderen met een spierziekte te helpen. Foto: ANP

Als Glenn Helder terugdenkt aan die ene septemberdag in 2007, krijgt hij aan een tafeltje in het Brugrestaurant bij Hoofddorp het kippenvel op zijn armen. De oud-international is destijds met een geladen pistool op weg om het recht in eigen hand te nemen. Om een einde te maken aan de bedreigingen van criminelen die hij niet persoonlijk kent, die zich met zijn privéprobleem bemoeien. Zover komt het niet. „Ik heb mazzel gehad dat ik toen gearresteerd ben”, legt de 53-jarige Helder uit. „Het had anders kunnen lopen. Dan zou ik nu huilend in een cel hebben gezeten. Met spijt.”

Nieuws

menu