De oude garde van het kaatsen staat in Exmorra nog altijd als een huis

De in 1971 opgerichte KV Exmorra maakte zaterdag zijn debuut als vereniging die een hoofdklasse partij mocht organiseren. Jelle Attema, Taeke Triemstra en Menno van Zwieten waren in de finale te sterk voor Gert-Anne van der Bos, Gabe Jan van Popta en Evert Pieter Tolsma. Op 5-3 en 6-2 passeerde Triemstra de kaats.

Jelle Attema uit Makkum won al in 2018 de klassieke Oldehovepartij met Taeke Triemstra en ook nu was het voor hem ‘noflik keatsen’ met de nestor.

Jelle Attema uit Makkum won al in 2018 de klassieke Oldehovepartij met Taeke Triemstra en ook nu was het voor hem ‘noflik keatsen’ met de nestor. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Een door het lot bepaalde partij voor hoofdklassers en het is altijd maar afwachten of iedereen dan wel present is. Zo had Kees van der Schoot zich opnieuw geblesseerd afgemeld en ook Erwin Zijlstra meldde zich af vanwege een blessure en miste zo het scenario van een plek in de finale. Evert Pieter Tolsma werd zijn vervanger, terwijl Tjisse Steenstra na een verloren omloop het toch wat desolate duo Dylan Drent en Bauke Dijkstra kwam versterken.

Nieuws

menu