Dit artikel is vandaag gratis

Overleden dravertrainer Peter Strooper wist in de 30 jaar dat hij paarden trainde en reed vrijwel alle grote koersen in binnen- en buitenland te winnen

Dit dit weekeinde overleden dravertrainer Peter Strooper won driemaal de Nederlandse Derby, evenzoveel keren de Duitse Derby en hij maakte internationaal naam als de ontdekker en opleider van de miljonair en dekhengst Abano As die later de Prix d’Amerique won.  Foto: Marius Schwarz Draf & Rensport

In zijn woonplaats Callantsoog is dit weekeinde de dravertrainer Peter Strooper overleden. Hij was pas 55 jaar, maar hij wist in de 30 jaar dat hij paarden trainde en reed vrijwel alle grote koersen in binnen- en buitenland te winnen.

Hij won driemaal de Nederlandse Derby, evenzoveel keren de Duitse Derby en hij maakte internationaal naam als de ontdekker en opleider van de miljonair en dekhengst Abano As die later de Prix d’Amerique won.

Strooper maakte als trainer het verschil door de ervaring die hij op jonge leeftijd opdeed in Amerika en Zweden om te zetten in intervaltrainingen op het Noord Hollandse strand. Zijn paarden leken in de koers onvermoeibaar. In 2007 won hij op de baan in Wolvega alle zes de koersen waarin hij die dag reed, een unicum. In 2019 droeg hij zijn stal over aan Michel Rothengatter, op dit moment de ‘shooting star’ onder de trainers in ons land.

Nieuws

menu